Placinta cu mere

de T I M E A in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 14006 vizualizari

 

Un desert atat de simplu dar atat de bun! Jumatate se mananca imediat dupa ce il scoatem din cuptor iar restul, pana seara dispare de pe masa. Si mai are un mare plus, nu are nici foarte multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 gr unt sau margarina
  • 220 - 240 gr faina alba tip 650
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 10 mere rosii si galbene
  • 3 linguri zahar
  • sucul de la o portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scotisoara
  • - zahar pudra pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

In acest timp pregatim umplutura. Spalam merele si le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea mare.

Stoarcem sucul de la portocala peste mere, adaugam zaharul si punem pe foc la calit timp de aprox 10-15 minute. Luam de pe foc si lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.

Bucata mai mare o intindem pe masa tapetata cu faina sub forma dreptunghiulara si o asezam intr-o tava  022/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Turnam merele calite peste aluat si nivelam. Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara. 

Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii pe care le punem sub forma de grilaj peste umplutura.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste placinta fruos deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem placinta din tava si o pudram cu zahar pudra.

Feliem si servim!

O zi minunata sa aveti!

TIPS-URI

1

In aluat puteti inlocui coaja de portocala cu coaja de lamaie

2

Daca folositi o tava mai mare sau vreti deasupra tot foaie, fara grilaj, mariti cantitatile

3

Puteti dubla cantitatile si jumatate din aluat se poate pastra la congelator timp indelungat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere