Plăcintă de dovleac împletită

de Gicuta in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 3591 vizualizari

 

Frageda si buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 1/2 cana faina (cana de 250 ml)
  • 3 linguri untura solida
  • 3-4 linguri de apa
  • o lingura de otet
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g dovleac razuit
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de dovleac împletită:

  Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim aluatul din cand in cand de masa. Dam aluatul la rece pana pregatim umplutura de dovleac.

 Umplutura: punem dovleacul la calit cu zaharul si zaharul vanilat ,la foc mic, pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. La sfarsit adaugam scortisoara.Dam deoparte si lasam la racit.

Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime dovleacul. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava . Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana se rumeneste frumos. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de dovleac împletită" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale