Placinta lipoveneasca

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2013 | 17289 vizualizari

 

Buna ziua dragilor!! am venit sa va mai servesc cu cate ceva din bunatatile pregatite.
Am facut aceasta placinta dupa vizionarea unei emisiuni la tv.,arata intr-un mare fel si cum reteta nu era greu de pregatit,m-am apucat de treaba;daca nu a-ti facut asa ceva,va recomand pentru ca este mai mult decat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte caldut
  • sare
  • 100 g unt topit
  • Umplutura
  • 300 g branza telemea de vaca,oaie sau capra
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • Mai avem nevoie de
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta lipoveneasca:

Frecam drojdia intr-un bol pana se lichefiaza, o rasturnam in vasul cu faina cernuta, adaugam sare, 2 oua batute, lapte cate putin amestecand. Daca mai e nevoie mai adaugam putin lapte. Incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit pana devine un aluat elastic. Acoperim vasul si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul.

In acest timp, intr-un castron amestecam telemeaua data pe razatoare cu branza proaspata, oul intreg si galbenusul batut si lasam deoparte. Din aluatul crescut facem un sul, impartim in portii egale apoi din fiecare bucata de aluat intindem o foaie nu prea subtire, intindem 2-3 linguri cu branza, rulam bine apoi taiem din rulou butoiase egale pe care le punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt, cu taietura in sus. Procedam la fel cu restul aluatului.

Cu untul ramas ungem laturile bucatilor de placinta sa nu se lipeasca intre ele iar cele 2 oua le batem cu smantana si punem cu o lingura deasupra. Lasam la cuptor la foc mic 1 h iar dupa ce s-a racit scoatem, pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

ca sa nu va chinuiti la bucatile taiate din rulou, umplutura nu trebuie sa fie moale, de aceea evitati sa puneti oua multe

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta lipoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiropitakia cu pesto de menta