Placinta rustica cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 4480 vizualizari

 

Am adunat cateva mere de pe la tara si imi doream tare mult sa fac o placinta pentru ca eu zic ca nu trebuie sa treaca toamna fara sa facem macar o placinta cu mere. Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g untura solida;
  • 50 g zahar;
  • 300 ml lapte batut;
  • faina cat cuprinde (circa 600 g);
  • 1/2 lingurita sare;
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 350 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de pudra de scortisoara.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se freaca untura solida cu zaharul, dupa care se adauga sarea, laptele batut (al meu a fost doar putin dat in acru, nu a fost prins de tot, deci a fost foarte lichid) si se incorporeaza faina treptat (se framanta cu mana apoi) pana cand rezulta o coca buna de intins, care se imparte in doua.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie dintr-o bila de coca, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se adauga merele calite. Pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde si cea de-a doua bila de aluat, apoi cu ajutorul sucitorului se transfera in tava (initial indepartasem surplusul de aluat, dar nu m-am indurat sa il arunc, asa ca l-am intins si am carpit placinta cu el). Se inteapa si foaia aceasta din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui