Placinta taraneasca cu cartofi

de ralu_ca in Mancaruri cu carne, 2 Feb 2014 | 14334 vizualizari

 

dupa reteta "miha" a iesit o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi:

Cartofii i-am curatat si taiat cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.

Umputura: Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se amesteca foarte bine. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Lasam sa se raceasca, apoi punem ouale si omogenizam. Compozitia am turnat-o in vas termorezistent uns cu unt si am nivelat. Am acoperit cu piureul de cartofi si cu cascaval ras. Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.

A iesit ceva delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie