Placinte ardelenesti

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 8393 vizualizari

 

Cand te apuca poftele musai sa prestezi,nu de alta dar poti sa te imbolnavesti.....Ceva in genul asta am mancat undeva spre Pestera Vartop,in Alba,se numeau placinte pe lespede.Erau prajite pe niste lespezi incinse bine,gustul aproximativ la fel.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 330 g apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei
  • Umplutura 1
  • 1 varza cca 500 g
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita delikat legume
  • piper
  • Umplutura 2
  • branza rasa de oaie cca 200 g
  • 1 lingura de almette cu smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Aluatul: Faina se pune intr-un castron.Separat drojdia cu sare si zahar si diluata cu putina apa calduta de toarna in mijlocul fainii si sa lasa cca 10 min .Apoi se adauga restul de apa calduta si se incorporeaza toata faina,cu putin ulei se framanta un aluat.Nu se framanta prea mult max 8 min.Se lasa la crescut cca 50 min.Cand a crescut se imparte in 6 parti egale si se formeaza niste bile cat pumnul.

Umplutura 1: Cat timp cresta aluatul pregatim umplutura de varza.Se toaca ceapa marunt,la fel si varza.Varza  tocata cu 1 lingurita de delikat se freaca.Se pune ceapa la calit,apoi se adauga varza si se lasa la calit pana scade la jumatate.Eu am umplut doar doua placinte cu varza,restul o mananc ca o garnitura la niste carnita.

Umplutura 2: Se rade branza de oaie se amesteca cu crema almette,se poate adauga si ceapa verde sau marar.

Asamblare si prajire: Fiecare bila de aluat s eaplatizeaza se pune umplutura,se strang bine marginile si apoi se intinde cu sucitorul,ata cat s anu aisa umplutura.Se incinge bine o tigaie cu putin ulei,se aseaza placinta se unger cu ulei si pe partea de sus,se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce si pe cealalta.Se pot manca atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza