Placinte coapte pe piatra

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2015 | 3670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina alba
  • 150 g faina neagra
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 200 g telemea sarata de oaie
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri smantana
  • 2 cepe verzi, doar cozile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte coapte pe piatra:

Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura, rezultand un aluat legat, dar moale. La final am incorporat sarea, am acoperit vasul cu folie alimentara si un prosop si am lasat la crescut in loc caldut (eu folosesc cuptorul inchis) pentru 1 ora.

Intre timp am pregatit umplutura: am ras branza, am tocat mararul, am adaugat smantana si am amestecat totul. Separat am tocat ceapa verde, pe care am pus-o doar in cateva placinte.

Pe flacara aragazului am pus o piatra plata si lasat-o sa se incinga.

Cand aluatul si-a triplat volumul, am pudrat din abundenta cu faina masa de lucru, am pus cate o lingura de aluat pe care am intind-o cu degetele, iar mai apoi cu sucitorul, ajuntandu-ma de faina. In centrul aluatului am pus cate o lingura de umplutura, am impaturit, am trecut sucitorul peste, apoi am pus placinta pe piatra. Am lasat cateva minute sa se coaca, apoi am intors si pe partea cealalta.  Am cotpr toate placintele, pe care le-am scos pe o farfurie si le-am acoperit cu un servet.

Le-am servit calde, cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte coapte pe piatra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si branza de vaci