Placinte cu mozzarella si parmezan

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2016 | 6077 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la xana ,dar cantitatiile au fost prea mari,mie mi-au iesit 5 placinte si mi-a ramas jumatate din cantitatea de mozzarella rasa,radeti pe rand cate o bucatica.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 13 g drojdie
  • 160 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un praf de zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • cam 100 g mozzarella delaco
  • 50-70 g parmezan ras
  • busuioc

Separat:

  • ulei pentru prajit
  • faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mozzarella si parmezan:

Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma.

Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda ramasa,uleiul si praful de sare.

Se framanta bine cu mana,va ramane putin lipicios,se acopera si se lasa sa creasca 45 minute.

Pe masa de lucru presaram faina,rupem bucati din aluat,il intindem,presarama busuioc,punem parmezan ras si mozzarella rasa pe razatoarea mare.

Se impacheteaza aluatul si se intinde cu grija umplut cu compozitia de branza.

Intr-o tigaie putin putin ulei lasam la incins,punem aluatul intins,se lasa cateva minute la prajit,iar pe partea de deasupra ungem cu ulei.

Se servesc calde

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne de pui