Platou Epurasha

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2010 | 4221 vizualizari

 

azi am avut ciorbita de cartofi ca la gradinita:) si felul 2 acest platouas facut dupa gustul meu si fetele au papat cu mare pofta!

 

INGREDIENTE

  • 5 ficatei de curcan
  • 100 g cascaval Dalia
  • 1 cana de lapte de vaca
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • apa
  • 50 g unt Albalact
  • 1 bucatica de tulpina de praz
  • pesmet
  • patrunjel verde

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou Epurasha:

Ficateii se spala si se tin in lapte putin timp in frigider.Batem 2 oua cu putina sare.Scoatem ficateii si-i zdrobim cu instrumentul de zdrobit cartofii.Apoi radem cascavalul.Amestecam cascavalul ras cu ficateii zdrobiti si cu ouale batute.Adaugam faina, sare si patrunjel tocat fin.Mai adaugam o jumatate de cartof fiert si zdrobit.Din amestecul acesta se formeaza bile ce se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins n care am topit si putin unt.Se coc pe ambele parti si se scot pe un servet absorbant de hartie.

Cartofii natur se fierb cuburi in apa cu sare sau in zeama strecurata de supa de legume si apoi se stropesc cu putin unt topit, se dau cu un praf de sare si se presara patrunjel verde.

Cascavalul se taie patratoaie groase, se dau prin 1 ou batut, faina si pesmet.Se prajesc in 4 linguri de ulei incins, de preferat in tigaie intinsa.Se coc pe ambele parti si se scot sa se scurga peo hartie absorbanta.

Din oul batut ramas facem o mini omletica cu praz si un praf de sare si de faina.

Servim totul pe un platou presarand patrunjel verde proaspat cules  deasupra!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou Epurasha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de dovlecel cu cascaval