Poienita cu ciuperci

de Oana in Salate, 6 Apr 2009 | 53446 vizualizari

 

Este o salata foarte potrivita pentru o masa festiva, seamana la gust cu salata beof, doar ca e mai “light”. Se potriveste de minune pentru masa de Paste si nu numai. E delicioasa si foarte usor de facut! Reteta este de la Natalia.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de ciuperci intregi in saramura, cat mai micute
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • un piept de pui
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire de ceapa verde
  • maioneza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit se dau pe razatoarea mare, in vase diferite. Pieptul de pui se fierbe si el si apoi se taie cubulete si se amesteca cu ouale fierte date pe razatoare. Se rade si cascavalul intr-un vas separat. Verdeata si ceapa se taie marunt si se amesteca intr-un alt vas. Se tapeteaza o oala mai inalta cu celofan umezit.

Este bine sa condimentati inainte cu sare si piper dupa gust fiecare componenta a salatei.

Asamblarea este simpla. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata si ceapa tocata peste ciuperci. Apoi se pun cartofii, indesand cu mana. Se unge cu 2 linguri de maioneza. Se aseaza apoi morcovul, cascavalul si iar maioneza. Carnea si ouale se amesteca cu maioneza si se pun ca ultim strat.

Se acopera cu celofan si se lasa la frigider 1-2 ore. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

lacri 1

22.04.2010, 13:08

Felicitari !Maine este ziua mea si sambata am musafiri si m-am gandit sa incerc aceasta reteta pentru ca mi se pare nemaipomenita si aspectuoasa.Sper sa imi iasa ,iti multumesc ,fotografiile ma ajuta tare mult.

Panacris 1

26.11.2012, 15:58

reisnaor_2006 1

16.10.2014, 21:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]