Porc Masala

de Catalina L in Porc, 8 Sep 2019 | 5628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr piept de porc taiat bucati (sau cotlete, ceafa)
  • 2 felii fine de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 2 catei de usturoi
  • 10 foi de curry ( optional)
  • 3-4 cepe verzi sau rosii
  • 2 rosii
  • 2 linguri iaurt natur
  • ½ lingurita de piment
  • 1 lingura de pudra de curry
  • sare
  • piper de Sichuan
  • patrunjel sau coriandru tocat
  • 2 ardei iuti verzi tocati (n-am pus)
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Masala:

Curatati ceapa si usturoiul.

Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet de apa rece.

Eu am pus la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul in uleiul fierbinte.

Adaugati foile de curry si reveniti impreuna.

In reteta sursa se mixeaza usturoiul si ghimbirul cu un pic de apa si obtineti astfel pasta masala pe care o adaugati la ceapa prajita.

Rezultatul este asemanator cred.

Adaugati carnea si reveniti, puneti rosiile taiate bucati, sare si iaurtul.

Amestecati.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 45 minute -1 ora totul depinde de calitatea carnii.

Cand mai raman 10 minute adaugati piperul, pudra de curry  si de piment. Puneti si ardeii iuti dupa gustul dvs. Amestecati si verificati de sare.

Serviti si decorati cu verdeata tocata.

Serviti-le cu nouilles/paste chinezesti, orez, salata de varza etc.

O mancarica tare gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Szekelygulyas- gulas secuiesc