Porc Pekin

de Furnicuti in Porc, 6 Feb 2011 | 10259 vizualizari

 

O reteta rapida si foarte aromata. Prepararea dureaza putin, dar e nevoie de ceva timp pentru marinarea carnii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa porc
  • 2 - 3 cepe verzi
  • 4 linguri sos soia
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 sos chilli
  • 50 - 60 ml vin rosu
  • 1 lingura sos stridii
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita ulei de susan
  • o bucata de ghimbir cat o nuca

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Pekin:

Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui, amidon, jumatate din cantitatea de vin si 2 linguri de apa si turnam marinada peste carne. Lasam la frigider cel putin jumatate de ora, dar se poate tine si 5 - 6 ore, carnea va fi cu atat mai buna cu cat sta mai mult.

Incingem in wok 2 linguri de ulei, turnam carnea, impreuna cu marinada si prajim la foc mediu cateva minute, pana cand e aproape facuta carnea. Fasiile fiind subtiri, se vor patrunde repede. Scoatem carnea pe o farfurie, pastrand lichidul in wok.

La foc mare, punem in wok, pe langa sosul de la carne, 1 lingura ulei, 2 linguri sos de soia, sosul chilli, sosul de stridii, ghimbirul dat pe razatoarea mica, restul de vin si zaharul. Cand tot amestecul incepe sa fiarba, adaugam carnea si lasam pe foc cateva minute, amestecand mereu, pana scade sosul. Dupa ce oprim focul, turnam uleiul de susan si amestecam bine. Ceapa verde o taiem bucati de 1 - 2 cm si asezam o parte pe farfurie, punem carnea, iar deasupra presaram restul de ceapa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Pekin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca