Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel

de burdulea56 in Porc, 8 Oct 2010 | 9709 vizualizari

 

Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara petrecute la bunica dinspre mama, intr-un sat de pe valea Tarnavei Mari, aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se taiau bucatele mai mici si se facea chisatura pt ciorbe sau se intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri.

 

INGREDIENTE

  • Slanina mai moale,
  • patrunjel verde,
  • ceapa alba sau rosie,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel:

Pe un dog de lemn sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.

TIPS-URI

1

Se pregateste din slanina de porc de casa, mai moale si afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

burdulea56 1

10.10.2010, 21:21

Marieta, ai dreptate, e mai bine cu colesterol decat cu E-uri, dar daca se mananca rar nu faci nici din acela.

burdulea56 1

10.10.2010, 21:23

Cristinne, asa este, ai perfecta dreptate, la noi se fac haiosele cu osanza, sunt nemaipomenite, mereu proaspete.

adry88 1

20.05.2011, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc