Prajitura "Aroma di Cuba"

de anca_rm in Prajituri, 17 Iul 2014 | 7410 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la o buna prietena de-a mea. Am gasit-o si in alte variante , dar asta stiam ca este buna si am pregatit-o pentru colegii de serviciu . La noi se obisnuieste ca de ziua de nastere sa aducem cate ceva si sa ne sarbatorim putin , cat ne permite timpul .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri zahar
  • -300 gr nuca macinata
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 plic praf de copt
  • -praf de sare
  • Pt crema :
  • -400 ml lapte de cocos (o cutie)
  • -250 ml lapte
  • -5 linguri faina
  • -10 gr gelatina
  • -8-10 linguri zahar (dupa cat doriti de dulce)
  • -100 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Aroma di Cuba":

Blatul :

Pregatim o tava de 20x35 , pe care o tapetam cu hartie , sau cu unt si faina , si preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ouale le separam , albusurile inrtr-un castron in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mai mic .

Amestecam nuca macinata , praful de copt si cacao .

Albusurile le batem spuma tare cu praf de sare , si cu zaharul , adaugam galbenusurile si apa, amestecan in continuare.Cu o spatula adaugam si nuca macinata ,omogenizam prin rasturnare .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20-30 minute (faceti testul cu scobitoarea)

Pana se coace blatul facem crema :

Intr-un vas punem faina , zaharul , laptele de cocos si laptele , si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase . Punem amestecul pe foc mic si amestecam continuu pana cand se intareste . O dam deoparte si o lasam sa se odihneasca. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa , si dupa 5 minute o punem pe foc si amestecam in ea pana se dilueaza . Adaugam gelatina in crema si amestecam bine .

Atentie la gelatina : nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile . Eu folosesc foi de gelatina de la Dr Qetker, dar este buna si pudra (daca folositi pudra urmati instructiunile de pe plic )

Crema o lasam la temperature camerei pana cand blatul este rece si il putem taia . In tava curata in care am copt punem o folie alimentara asa incat sa acopere marginile si sa iasa si in afara lor (va trebui sa putem acoperi prajitura si strange putin cu ea) .

Taiem blatul in doua si asezam prima foaie pe tava . Punem o jumate din crema , nivelam iar deasupra presaram nuca de cocos . Peste turnam cealalata jumate de crema , nivelam din nou si asezam foaia de blat ramasa . Aducem folia alimentara peste prajitura tragand de margini astfel incat sa nu lasam creama sa curga .

Punem la frigider si servim rece dupa cateva ore . 

TIPS-URI

1

daca doriti se poate glazura si orna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Aroma di Cuba"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers