Aceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca toata lumea ii spune "Prajitura cu aluat razuit".
Este o prajitura simpla, se prepara usor si ai nevoie de cateva ingrediente: oua, zahar, faina, unt si gem. Este o combinatie foarte gustoasa, pe placul intregii familii.
Cum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca astfel: 3/4 de pastreaza pentru blat, iar 1/4 se pastreaza pentru a o rade pe deasupra, dar se mai intareste cu putina faina (circa 75 g).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie groasa din bila mare de coca, dupa care se adauga gemul de prune. Se da pe razatoarea mare, presarand peste gem, bila mica de coca. Se introduce tava la cuptor, pana cand prajitura se rumeneste frumos.
La fel de gustoasa, dar in varianta cu branza este si Prajitura Rudy. Poti incerca si varianta cu nuca, Prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci, o prajitura foarte gustoasa si spornica sau Prajitura cu mere si aluat de branza, o alta reteta grozava.