Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt

de luminita20_2006 in Prajituri, 27 Iul 2010 | 31974 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 5linguri ulei
  • 125 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • 300 gr capsunni Decor
  • capsuni
  • 2 plicuri gelatina pentru tort rosie
  • 4linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt:

Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .

Crema: Pui gelatina la inmuiat. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt , zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.

Decor: Se pun capsunile taiate peste blat apoi se toarna gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj.Se da la rece 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Laly 1

29.07.2010, 13:19

Mai ai un cubulet si pentru mine?

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:23

foarte buna

babi5 1

17.02.2013, 14:47

Buna,bunuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura paradis ( varianta mea)