Prajitura cu crema caramel

de Julie in Prajituri, 19 Dec 2011 | 8467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri ulei,
  • 10 linguri faina,
  • esenta de vanilie.
  • Crema caramel:
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • 150 g frisca lichida (Hulala).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema caramel:

Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intre cele doua foi.

Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita. Se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foi cu miere, cacao si crema caramel