Prajitura cu crema de portocale

de alilianaa in Prajituri, 27 Dec 2014 | 6289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte ,
  • 80 g zahar ,
  • o lingurita bicarbonat,
  • 6 linguri ulei
  • Crema:
  • 800 ml lapte,
  • 7 linguri zahar,
  • 3 si 1/2 linguri amidon,
  • 3 oua,
  • un praf de sare,
  • coaja de la o portocala,
  • cca 150 ml suc de portocale,
  • 180 g unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste.  Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina.  Din acest aluat  am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate. 

Crema: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul pana se dubleaza ca volum. Se adauga amidonul si se omogenizeaza si ulterior, laptele putin cate putin. Se mixeaza usor pana ce amestecul este omogenizat complet. Compozitia de pune pe foc, se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Atentie sa nu se lipeasca!  Spre final se adauga coaja de portocala si zeama de portocala si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece. Intre timp, untul este adus la temperatura camerei, se mixeaza usor spre a-l aera si se adauga lingura cu lingura in compozitia de mai sus. 

Crema se imparte in doua. Jumatate de cantitate se pune peste prima foaie, se aseaza a doua foaie, se adauga restul de crema si pe urma ultima foaie. Se da prajitura la loc racoros. Este nevoie de timp pentru a trage foile si prajitura sa fie frageda. Dupa cum se stie, merita facuta cu o zi inainte de a fi servita. In mometul servirii se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]