Prajitura cu crema de portocale

de alilianaa in Prajituri, 27 Dec 2014 | 5149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte ,
  • 80 g zahar ,
  • o lingurita bicarbonat,
  • 6 linguri ulei
  • Crema:
  • 800 ml lapte,
  • 7 linguri zahar,
  • 3 si 1/2 linguri amidon,
  • 3 oua,
  • un praf de sare,
  • coaja de la o portocala,
  • cca 150 ml suc de portocale,
  • 180 g unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste.  Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina.  Din acest aluat  am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate. 

Crema: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul pana se dubleaza ca volum. Se adauga amidonul si se omogenizeaza si ulterior, laptele putin cate putin. Se mixeaza usor pana ce amestecul este omogenizat complet. Compozitia de pune pe foc, se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Atentie sa nu se lipeasca!  Spre final se adauga coaja de portocala si zeama de portocala si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece. Intre timp, untul este adus la temperatura camerei, se mixeaza usor spre a-l aera si se adauga lingura cu lingura in compozitia de mai sus. 

Crema se imparte in doua. Jumatate de cantitate se pune peste prima foaie, se aseaza a doua foaie, se adauga restul de crema si pe urma ultima foaie. Se da prajitura la loc racoros. Este nevoie de timp pentru a trage foile si prajitura sa fie frageda. Dupa cum se stie, merita facuta cu o zi inainte de a fi servita. In mometul servirii se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata