O prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce.
Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele.
Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac .
Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal , dar se poate in rom sau alte lichide.
Dupa 20 minute le-am pus in blender si le-am facut si pe ele piure.
Intr-un castron am pus ouale si le-am batut cu furculita .
Adaugam piureul de dovleac , nuca macinata sau tocata , cacao sau corabul , scortisoara si amestecam bine de tot . Gustam sa vedem daca este suficient de dulce , daca se potriveste gusturilor noastre.
Se mai poate adauga sirop de artar , indulcitor sau zahar .
Punem compozitia intr-o tava de tarta antiaderenta , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute .
Trebuie sa prinda deasupra o crusta subtire si sa se gateasca ouale .
Serviti rece cu miere de albine .