Prajitura sarlota

de silvi0ara in Prajituri, 18 Apr 2010 | 22323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 3 oua  
  • 4 linguri zahar  
  • 4 linguri faina  
  • un praf de sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru sarlota
  • 7 oua
  • 5 plicuri gelatina alba
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sarlota:

Mai intai facem blatul.

Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.

Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.

se amesteca usor de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Intre timp pregatim sarlota:

Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.

Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.

Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.

Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..

Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita.

Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).

Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .

Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat.

Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.

Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.

Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]