Prajitura cu dulceata

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Noi 2013 | 5357 vizualizari

 

O prajitura buna , de post!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • un borcan de dulceata de prune (400 gr)
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 1 lingurita de praf de copt
  • GLAZURA
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceata:

Dulceata se amesteca cu zaharul si uleiul, daca sunt prea mari bucatile de pruna se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune in tava patrata (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptor 40-50 minute. Se lasa la racit si se taie 4 patrate.

Glazura: Apa cu zaharul si uleiul se pun pe foc, cand dau in clocot si zaharul este topit, se aduaga cacaoa, amestecand continuu sa nu faca cocoloase, se lasa 3-4 minute la fiert pana se ingroasa si se glazureza bucatile de prajitura.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de dulceata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de gutui (de post)