Prăjitură cu iaurt, ness și stafide

de Panacris in Prajituri, 10 Oct 2013 | 5580 vizualizari

 

O rețetă inventată din mers. Am plecat de la baza prăjiturilor simple și rapide! A ieșit un deliciu! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 6 bucăți,
  • zahăr tos 18 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • margarină Unirea 250 g,
  • iaurt Pilos 500 ml,
  • făină cât cuprinde cca. 400 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • stafide 50 g,
  • ness cca. 50 g,
  • zahăr pudră pentru ornat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu iaurt, ness și stafide:

Ouăle se amestecă energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat, margarina topită, iaurtul, coaja de lămâie zaharistă, până ce se obșine un amestec omogen. În acest amestec se adaugă făina și praful de copt cernute și se amestecă ușor până se înglobează, și se obține un aluat asemănător cu cel al checului. În final se adaugă stafidele și praful de ness, se amestecă ușor până ce se înglobează, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de pregament și se dă la copt, în cuptorul preîncins, cca.35 de minute la foc mediu.

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcit, abia apoi se pudrează cu zahăr praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu iaurt, ness și stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici