Prajitura cu malai si miez de lapte

de simona72 in Prajituri, 20 Apr 2013 | 18138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 120 ml ulei
  • 120 ml vin alb
  • coaja de la o portocala
  • 180 gr faina alba
  • 70 gr faina malai
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pt decor:
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar
  • sucul de la 3 portocale
  • coaja de portocala taiata julien
  • miez de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai si miez de lapte:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, se adauga in fir subtire uleiul, apoi se adauga vinul cite putin si coaja rasa de la o portocala. Faina alba se amesteca cu malaiul, praful de copt si praful de sare si se pun peste ingredientele umede. Se amesteca usor cu o spatula si se pune in tava tapetata cu hirtie de copt. Peste compozitia din tava se pune zaharul brun si se da la cuptorul incins la 170 grade pt 30-35 minute.

Intre timp se pune pe foc sucul de la 3 portocale impreuna cu 2 linguri zahar si putina coaja de portocala taiata julien. Lasam sa fiarba 5 minute, iar cind prajitura este gata punem siropul de portocale peste prajitura calduta. Lasam sa se raceasca si sa absoarba tot sucul si servim cu felii de portocale si miez de lapte.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si crema de branza