Prăjitură cu măr şi caramel

de diaconta in Prajituri, 21 Noi 2014 | 7589 vizualizari

 

In perioada aceasta prăjiturile cu mere sunt foarte tentante.Chiar dacă reţetele sunt simple,nu înseamnă că nu sunt delicioase.De data aceasta am ales combinaţia care-mi este cel mai pe plac,măr şi caramel într-un blat pufos care a devenit un deliciu după ce caramelul s-a îmbibat în el.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
  • Zeama de la o lamâie
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Pentru caramel:

  • 500 g zahar
  • 200 g unt
  • 350 ml lapte condensat
  • scortisoara
  • 1 kg mere
  • Zahar pudra si zeama de lamâie pentru glazura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu măr şi caramel:

Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat pâna când zaharul s-a topit si sosul caramel a prins consistenta. Am adaugat scortisoara si l-am lasat sa se raceasca. Intre timp am curatat merele,le-am scos cotorul si le-am taiat rondele. Am pus caramelul în tigaia în care am copt blatul(eu am folosit o tava de 38x25 cm) si am pus rondelele de mere peste caramel.

Am pus tava la cuptor ca sa se înmoaie merele pâna când am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am pus cu doua linguri de zahar cât timp am batut albusurile. Albusurile le-am batut spuma tare ,adaugând treptat zeama de lamâie,iar apoi zaharul câte o lingura. Peste spuma de albusuri am adaugat cele 6 linguri de apa fierbinte,în doua reprize. La fel am facut si cu uleiul,amestecând de data aceasta cu un tel. Am mixat putin galbenusurile cu zaharul(cele 2 linguri) si le-am încorporat în spuma de albusuri cu miscari usoare. La final am încorporat faina amestecata cu sarea si praful de copt. Am pus compozitia în tava peste mere si caramel si am pus tava din nou la cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute dar este util de verificat cu o scobitoare daca este copt.

Am lasat prajitura sa se raceasca,apoi am rasturnat-o pe un platou,astfel caramelul s-a îmbibat în blat. Am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie si am glazurat prajitura,gustul ei acrisor s-a potrivit perfect cu dulceata caramelului.    

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu măr şi caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel