Prajitura cu mascarpone si piersici

de lilik in Prajituri, 21 Dec 2010 | 15551 vizualizari

 

are un gust tare delicat...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 cutie de 400 gr compot de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si piersici:

Pregatirea blatului:

batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle.

impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor preancalzit la 180°).

sau putem face un normal pandispan si cand se raceste il taiem in 3.

Pregatirea cremei:

punem piersicile la scurs(sucul il tinem deoparte).

punem mascarpone cu zaharul pudra intr-un vas si il amestecam bine cu mixerul pana se face o crema apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana se omogenizeaza.

la crema obtinuta adaugam piersicile taiate marunt,apoi dam la rece.

Asamblarea prajiturii:

luam 1 foaie, o punem intr-o tava(de preferinta tava in care au fost coapte foile) si o acoperim cu jumatate din crema,deasupra punem alta foaie pe care o vom umezi cu putin suc tinut deoparte,apoi punem cealalta jumatate de crema,in fine acoperim cu ultima foaie si dam la frigider cateva ore.

eu am lasat 2-3 ore dar e mai bine sa lasati mai mult(chiar si o noapte).

Cand s-a scurs timpul scoatem din frigider si portionam,iar daca dorim putem da prin ciocolata topita(luam o bucata si o introducem pana la jumatate in ciocolata topita apoi o punem la scurs pe hartie pt cuptor ).

TIPS-URI

1

puteti face piersicile ca un piure in loc sa le taiati marunt atunci cand le adaugati la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (27)

elena1988 1

19.01.2011, 17:12

arata minunat, cred ca la gust este divin

Cris2711 1

12.03.2011, 14:33

babi5 1

17.02.2013, 14:39

buna ,bunuta 11 cu felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turn de clatite cu crema limoncello