Prajitura cu mere

de Miha in Prajituri, 4 Apr 2015 | 9243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
  • ~600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~2 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 50 g unt
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.

Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

 In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame si mai adaugati daca este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas