Prajitura cu nuca

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 6548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 2 linguri miere
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g lapte
  • coaja de portocala
  • 1/2 plic amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • Decor
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Aluat: intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul.

Luam de pe foc si turnam intr-un bol, adaugam nuca macinata, amoniacul, coaja de portocale si treptat faina.

Framantam un aluat omogen care il vom inveli in folie alimentara si il dam la rece 30 min.

Intre timp pregatim crema- Punem laptele cu 100 g zahar intr-o cratita si adaugam pe foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile mixate cu restul de zahar, faina dizolvata cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc adaugam untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si nuca, amestecam bine, acoperim cu folie alimetara si lasam sa se raceasca.

Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara care o coacem pe dosul tavi pana se rumeste putin dedesubt.

Repetam pana terminam.

In tava in care am copt foile asezam prima foaie-crema-repetam pana terminam.

Pentru decor mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam cacao si 5 linguri de crema care am oprit-o,

Pe ultima foaie adaugam crema de cacao si decoram cu nuca taiata sau dupa plac. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz