Prajitura cu nuca si miere (de post)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2010 | 29223 vizualizari

 

din categoria cu ce avem prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare de apa
  • 1 pahar de ulei
  • 3-4 pahare de faina
  • un pahar de zahar
  • 5 linguri de miere
  • esenta de vanile
  • esenta de rom
  • o mana de nuci
  • stafide
  • 1 praf de copt
  • cacao
  • glazura:
  • 6 linguri de zahar
  • 6 liguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 2inguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si miere (de post):

Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.

Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.

Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.

Dam la cuptor circa 20-25 de minute, verificam facand testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim glazura:
Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da un clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea, eu am taiat-o mai intai si apoi am pus glazura pentru ca i-am dat si lui Andutu si i-am oprit fara glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si miere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

marianay 1

19.11.2011, 15:35

Buna tuturor !
Sunt foarte curioasa daca intr-adevar a incercat sa faca cineva acesta reteta , pentru ca nicidecum nu se coace in 25 min ....!!!!!!
S-aveti spor la treaba !

gaby_duceag 1

19.11.2011, 16:21

marianay, timpul de coacere, la orice reteta, nu doar la aceasta, difera in functie de cuptor.
tocmai de aceea Dana a specificat verificarea prin testul cu scobitoarea, ceea ce inseamna ca poate sta mai mult/mai putin la cuptor.

Rahela Velicu 1

02.06.2021, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]