Coronite cu scortisoara

de adnia in Prajituri, 13 Ian 2013 | 6470 vizualizari

 

Si acum, sa va spun povestea acestor colacei frumosi: tot bantuind pe facebook, acum ceva timp am vazut o poza cu un colacel de acest fel si mi s-a parut interesant, mai ales taietura sa. Nu stiu din ce aluat a fost facut, dar am presupus ca e dospit, iar umplutura am ales-o simpla: scortisoara si zahar, stiind ca in familia mea scortisoara este foarte iubita.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 75 gr. untura de casa (se poate inlocui cu unt/margarina, dar in acest caz mai adaugati cca 25 gr)
  • 1 pliculet drojdie (7 gr)
  • 1 paharut lapte cald
  • zahar, dupa gust (eu am pus la ochi, cca 1 cana)
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de portocala
  • scortisoara macinata in amestec cu zahar pudra, pt umplutura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu scortisoara:

 

Din toate ingredientele (mai putin scortisoara macinata cu zahar pudra) am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul. Apoi l-am intins in foaie pe planseta, am presarat umplutura si am rulat, apoi am taat ruloul pe de-a lungul ei. Am intors cele 2 rulouri rezultate cu taieturile in sus si am impletit, apoi am format coronita. Am pus colaceii rezultati (3 la numar) in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pana s-au rumenit.
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

14.01.2013, 21:07

Ce frumoase

Teo 1

14.01.2013, 22:39

asa de mult mi-a placut cum arata impletitura...!

diana_k 1

15.01.2013, 09:35

foarte frumosi

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara