Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)

de Kori in Prajituri, 2 Noi 2011 | 15722 vizualizari

 

Sau... prajitura anti-melancolie. Am cautat ceva prajitura cu multa nuca si am gasit una care mi-a placut pe blogul Laurei Sava :prajitura Brath. Cand am citit reteta am zis ca gata o fac! (bineinteles ca am modificat-o , nu puteam eu altfel: la cantitati si nu numai : am pus cafea si-n blat, asa sa fie! crema mi s-a parut ca cere si ceva budinca sa nu fie asa untoasa, glazura am zis ca cere un picut de rom, etc.). Cred ca eu i-as zice prajitura anti melancolie si cred ca ar putea fi data ca medicament anti depresie:))
Multa nuca care are mult magneziu, un foarte bun ajutor al sistemului nervos, cafea cat sa invioreze si un lesinat de somn, si ciocolata cu rom sa ridice moralul. Deci eu o recomand cu multa caldura ca si anti-depresiv :)))

 

INGREDIENTE

  • blat:  
  • 10 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 1 pliculet praf de copt stins cu otet
  • pt crema:  
  • 300 gr unt (cel mai putin gras)
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400ml lapte
  • 2 oua
  • 200 gr nuci
  • 160 zahar pudra cu gust de vanilie (2 plicuri)
  • 10 linguri ness 
  • pt glazura:  
  • 160 gr zahar pudra cu gust de vanilie
  • 50 gr unt
  • 4, 5 linguri cacao
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake):

BLATUL:

Am batut cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana s-au facut crema. Separat am batut tot cu mixerul albusurile cu putina sare pana s-au facut spuma tare. Am incorporat incet galbenusurile in albusuri si apoi am adaugat restul ingredientelor, amestecand incet si apoi cu mixerul la viteza cea mai mica. Amestecul l-am turnat intr-o tava mare si nu inalta pe hartie de copt si l-am introdus in cuptor la foc mediu cam jumate de ora (pana e gata, fara sa fie ars , se testeaza cu scobitoarea: daca iese curata e gata). Apoi l-am rasturnat cu grija pe o tava si am desprins hartia de copt :tot cu grija:), si l-am lasat sa se raceasca bine.

CREMA:

Am preparat budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic dar cu 400 ml lapte, nu 500, iar cand am amestecat praful de budinca cu zaharul si laptele rece am amestecat acolo si 2 galbenusuri de ou. Am pus budinca la racit.

Untul foarte moale (l-am scos la temperatura camerei cu cateva ore inainte) l-am batut bine cu zaharul (cu mixerul), pana s-a topit zaharul. Apoi am incorporat incet budinca racita bine ( la frigider) si cele 10 linguri de ness dizolvate 2, 3 linguri de apa fierbinte ( si el trebuie sa fie rece cand se incorporeaza in unt). Apoi nucile pe care le-am pus intr-o tava la cuptor pt 5 minute inainte si jumate le-am macinat, jumate le-am taiat marunt cu un cutit si le-am introdus si pe ele in crema. Crema am intins-o apoi uniform pe blatul racit si am pus totul la frigider jumate de ora.

GLAZURA:

Am amestecat ingredientele pt glazura pe foc mic pana s-au topit acolo toate. Am lasat-o sa se raceasca un pic, dar nu tare, sa o pot imprastia usor deasupra prajiturii. Pe care din nou am dat-o la rece in frigider ca oricum era seara tarziu cand am terminat-o si toata gasca dormea, numai eu ca fantoma la bucatarie :)))

Dimineata a fost numai buna, si nici ca a mai fost nevoie de cafea:)) Si a fost pur si simplu delicioasa.

Recunosc ca m-a tentat tare prajitura si pt cafea ca-mi era dor de ea...si eu m-am lasat de baut cafea, dar cine a zis ceva de "mancat  cafea"?? :D :)) 

TIPS-URI

1

pt ca sa poata manca si copiii mei (care sunt deja adolescenti ca veni vorba si ei oricum ma tot corecteaza ca nu mai sunt copii! ) dar sunt totusi adolecenti mai tinerei:)) asa ca inca nu au voie cafea mai ales in asa cantitati industriale, am pus la mai mult de jumate din prajitura, crema facuta in loc de ness cu cicoare instant si orzo. La cafeaua din blat am facut o concesie: totusi nu sunt copilasi mici !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

brunetica 1

19.11.2011, 14:49

iam iam vreau si eu , ce bine arata

dentistutza 1

28.11.2011, 08:21

ce buna e si ce frumos faci introducerea! vrei sa fi medicul meu si sa-mi prescrii remedii dulci? am sa o fac si eu si ma voi gandi ca nu este o prajitura ( NU NU ) ci tratament ( DA DA)

babi5 1

04.09.2013, 04:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pita dulce