Un desert dulce acrisor, facut la Multicooker, nu foarte aspectuos dar foarte gustos pentru iubitorii de rabarbar. Daca o faceam in cuptorul normal faceam varianta rasturnata pt ca fructele zemoase sa ramana deasupra.
Pregatim mai intai fructele adica le curatam si le spalam.
Mixam ouale intregi cu un varf de sare.
Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute.
Incorporam apoi treptat si mixand dupa fiecare, laptele si uleiul.
Faina o adaugam la final amestecata cu praful de copt si folosind o spatula.
Ungem vasul de la Multicooker cu unt si turnam o parte din compozitie. Punem o parte din fructe apoi turnam restul de compozitie si punem restul de fructe.
Fructele o sa mearga la fundul vasului in mare parte.
Alegem de la aparat functia 'bake', selectam temperatura la 150 de grade si 'cooking time' la 45 de minute apoi apasam 'start' si inchidem capacul.
Cand s-a scurs timpul de coacere ridicam capacul si mai lasam prajitura in vas aprox 10 minute.
O scoatem apoi pe un platou si pudram din belsug cu zahar pudra.
1
Prajitura trebuie taiata dupa ce s-a racit complet, daca doriti sa arate mai bine. Vedeti in poze diferenta intre blatul taiat cald si rece. Dar e atat de buna calda incat e greu sa astepti