Prajitura cu rahat si lamaie

de ionix in Prajituri, 6 Feb 2010 | 14002 vizualizari

 

O prajiturica foarte usor de facut…
Prajitura cu gust de copilarie… multumiri verisoarei mele, Roxana, reteta umpluturii a fost buna :p nu si-a adus aminte cum se faceau foile asa ca... am improvizat...

 

INGREDIENTE

Aluatul:
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri cu apa calda
  • Faina cat cuprinde
 Umplutura:
  • 1 kg rahat
  • doua lamai
  • 3 linguri cu zahar
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si lamaie:

 

Prepararea aluatului:

Se bate oul cu zaharul si un praf de sare.

Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar.

Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine.

Se toarna faina, cate un pic, si se amesteca bine pana se face un aluat usor de modelat.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut la dospit.

Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in 4 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe o planseta unsa cu ulei, se pune pe dosul tavii, se inteapa cu furculita din loc in loc si se dau la cuptor.

Se lasa circa 10 min la foc mic, si se dau la racit.

 

Prepararea umpluturii:

O preparam cat timp aluatul sta la dospit.

Lamaile se spala bine, se da coaja pe razatoare si se scoate miezul.

Se dau pe masina de tocat rahatul si untul alternand cu miez de lamaie.

Compozitia rezultata se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie si se da la frigider pana facem foile.  

Asamblare: foaie- umplutura-foaie-umplutura-foaie-umplutura-foaie-zahar pudra  

Se lasa la rece mai bine de 24 de ore si apoi se taie.  

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca lamaile sunt prea acre, mai puteti adauga zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ANDREEA 1

30.07.2012, 21:52

FFF FAINA PRAJITURA,O COMBINATIE DE AROME NEMAIINTALNITA DE MINE PANA ACUM....SI AM NISTE ANI...)DA-MI VOIE SA TE APLAUD LA SCENA DESCHISA...FELICITARI,ASTEA SUNT RETETELE PE CARE LE ADOR,LE CAUT SI LE COLECTIONEZ...ORICAND LE PREFER DULCEGARIILOR MODERNE...RETETELE CU IZ DE COPILARIE,CUM AI SPUS SI TU...BRAVO,NOTA 10!!!!

ionix 1

10.08.2012, 19:30

Mulțumesc, Andreea! Nu este o poză foarte reușită, care să demonstreze că e și arătoasă, dar prăjitura e bunuță rău.

RuxyRux 1

10.08.2012, 19:33

Deosebita prajiturica ta...am pus-o la favo sa o probez...multumesc si te imbratisez frumoaso!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure