Prăjitură cu rubarbă

de elucubratiiculinare in Prajituri, 11 Iun 2012 | 5355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 tulpini rubarbă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • 4 ouă,
  • 100 g unt,
  • 250 g zahăr,
  • 50 ml lapte,
  • 250 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • un praf de sare.
  • Sos:
  • 2 tulpini rubarbă,
  • 1 cană apă,
  • 1 cană zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu rubarbă:

Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor. Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.

Frecăm untul cu zahărul până devine o spumă, adăugăm ouăle, unul câte unul amestecând bine după fiecare. Adăugăm laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare (nu uitați să cerneți făina!). Compoziția se pune într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină. Înșirăm bucățelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată.

Tava se dă la cuptor încălzit la 180 grade C pentru 30-40 minute.

Pentru sos avem nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le vom lăsa cu tot cu coajă. Se taie bucățele și se pun într-o crăticioară cu o cană de zahăr și o cană de apă. Se fierbe la foc potrivit pentru 15-20 minute să scadă bine ca o dulceață. Se lasă la răcit atât prăjitura cât și sosul.

Prăjitura se servește cu sos deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rubarbă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si sfecla rosie