Prajitura dalmatian

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 6920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • Crema
  • 2 plicuri cu crema de lamaie Dr.oetker
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • Glazura - pete dalmatian
  • ciocolata topita
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dalmatian:

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 38/38, turnam jumatete din compozitie, uniformizam si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi scoatem hartia de copt.La fel procedam si cu compozitia ramasa.obtinem doua foi.

Crema: Intr-un castron punem continutul plicurilor de crema cu lamaie,adaugam zaharul farin,samantana pentru frisca si laptele, omogenizam si apoi mixam bine pana obtinem o crema ferma. Impartim crema in doua boluri, intr-unul mai mult de jumatate din crema. In restul de crema ramasa adaugam biscuitii sfaramati, ii sfaramam cu ajutorul sucutorului, nu trebuiesc sfaramati prea marunt.

Asamblare: In tava in care am copt foile,punem folie alimentara,asezam prima foaie, peste care intindem crema de lamaie, peste care punem foaia a doua si deasupra intindem crema cu biscuiti sfaramati.Portionam prajitura si apoi o glazuram cu pete de ciocolata topita, un fel de dalmatieni ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dalmatian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui