Pentru ca incet,incet fara sa ne dam seama,ne bate la usa mesagerul Toamnei,care ne anunta ca a sosoit in caleasca-i aurie.Si iata cum a sosit si cea mai darnica fiica a batranului anotimp.Din minunatele roade pe care ni le da,incepem capitolul ,,prune brumarii''.
Punem faina intr-un bol mai mare.Adaugam zaharul si amestecam bine.Topim untul si il turnam peste faiana.Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta.Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine.Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs.Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul.Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit.Introducem tava la cuptor la foc potrivit.Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra.Se taie dupa ce s-a racit complet.Pudram cu zahar pudra.