Prajitura Doamna Walewska

de cristina1985 in Prajituri, 30 Mai 2016 | 4751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g unt
  • 2 1/2 pahar faina (420 g)
  • 1/2 pahar zahar (125 g)
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lg amidon
  • 300 g gem prune
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 lg amidon/faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • esenta vanilie/baton vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Doamna Walewska:

Aluatul : Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile se pun peste foi). Se amesteca faina, praful de copt si zaharul.Se adauga galbenusurile  si untul. Amesteci totul , o invelesti in folie alimentara si se tine la congelator 20 minute.

Se fac doua foi , cu dimensiunea de 22x27 cm (eu le-am facut pe dosul unei tavi de aragaz) . Se ung cu gem si se tin 15 minute, la 180 de grade Celsius.Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si iar se bat.Se pune jumatate de cantitate de albusuri peste o foaie si se mai coace 15 minute.Asa se procedeaza si cu a doua foaie.

Crema: Se fierbe mai mult de jumatate de cantitate de lapte cu zaharul, iar restul il amesteci cu amidonul/faina si galbenusurile.Cand laptele fierbe, se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca 15 minute.

Se scoate apa din unt si se amesteca treptat cu crema de vanilie.

Se pune crema pe unul din blaturi si se aseaza a doua foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Doamna Walewska" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea