Am pregatit aceasta prajitura special pentru Craciun. Numele duo vine de la doua culori ..e facuta dupa imaginatia mea:P
Pregatirea foilor de blat:
Foaia 1-
Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de copt, esenta si se amesteca bine se incorporeaza albusurile mixate spuma, compozitia s eintinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor preincalzit 180° pana se rumeneste (10-15 minute).
Foaia a doua-
Se procedeaza ca la prima foaie dor cu diferenta ca se adauga cacaoa si esenta de rom. Se coace la fel dupa care se lasa la racit.
Crema1:pe baie de aburi se pune frisca cu untul ,se pune ciocolata alba la topit. Intr-un vas se mixeaza mascarponele (puteti adauga 1-2 linguri frisca lichida) cu esenta ,cand ciocolata se raceste se incorporeaza bine si se mixeaza crema .
Cremaa doua: se procedeaza ca la prima crema ,folosind ciocolata fondenta si mixand mascarponele cu zahar pudra, se aromatizeaza cu esenta de rom.
Pe un platou se pune prima foaie(cea alba ) startul de crema neagra se intinde bine, deasupra se pun fulgi de ciocolata alba se aseaza al doilea strat de crema alba si fulgi de ciocolata neagra se inchide cu foaia de blat neagra.
Deasupra se decoreaza cu glazura si fulgi de ciocolata. Se lasa la rece cateva ore.