Delicioasa,usoara si aspectuoasa , o prajitura care ti se va topi in gura.
Am gasit reteta pe mai multe bloguri si site-uri culinare, aici a facut-o Julie, asa ca nu stiu sigur, cine este autorul.
Oricum merita sa o incercati.
Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca.
Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei spatule amestecam incet in albusuri.
Impartim aluatul in doua:
- intr-o parte adaugam o lingura de esenta de vanilie si coaja de lamaie
- intr-o parte adaugam cacaoa si esenta de cafea
Cu ajutorul spatulei amestecam ingredientele sa se omogenizeze.
Intr-o tava 20 X 35 cm tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt intindem prima foaie alba, o nivelam cu spatula , apoi peste ea intindem compozitia cu cacao.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 20 de minute.
Pregatim glazura amestecand bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de esenta de vanilie, pina se albesc galbenusurile.
Dupa trecerea celor 20 de minute, scoatem prajitura si turnam glazura deasupra, o nivelam si presaram cativa fulgi de migdale.
Dam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 10 minute pina se face o pojghita galben-maronie deasupra.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Cand vrem sa o taiem , inmuiem un cutit bine ascutit in apa calda si portionam prajitura.
Pofta mare sa aveti.
Simplu si usor de facut dar cu un gust deosebit.....