Prajitura insiropata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Dec 2010 | 10766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana iaurt(sau smantana)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana +3 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 10 g praf de copt
  • vanilie
  • Sirop:
  • 1,1/2 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumosa.Se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si grisul si se incorporeaza in compozitie!Se pregateste o tava cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda cu diametrl de 26 cm) si se toarna aluatul!

Se da tava,la cuptorul preincalzit,timp de aproximativ 35 de min la foc potrivit,pana se rumeneste deasupra.

Intre timp se pregateste siropul:

Apa se amseteca cu zaharul si sucul de la portocala si lamaie.Se fierbe pana obtinem un sirop legat.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa in tava unde se toarna siropul avand grija sa nu ramana nicio parte neinsiropata.Se da la rece si abia dupa ce se raceste se proportioneaza.Se poate servii simpla,cu surplus de sirop sau cu un mot de frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]