Prăjitură magică : ciocolată și nuci

de Catalina L in Dulciuri, 14 Feb 2015 | 3034 vizualizari

 

Prăjitură magică : o singură preparatie și 3 straturi diferite
Toata magia o face cuptorul. La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 4 oua
  • 150g zahăr pudră
  • 40 g de pudră de cacao
  • 115 g făină
  • Apă 1 lingură
  • 50 cl lapte
  • 80 g de nuci
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură magică : ciocolată și nuci:

Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul.

Separați albusurile si galbenusurile.

Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Se toarnă în această ordine;  untul topit, cacao, făina și laptele. Amestecați bine cu mixerul.

Bateti albusurile spuma cu sarea si le adaugatile in 3 transe compozitiei dinainte amestecand de sus in jos. Nu amestecati tare, lasati sa se vada albusul.

Turnati jumatate de compozitie intr-o tava rotunda (22-24 cm) tapetata cu putin unt si cu hartie de copt.Presarati nucile si acoperiti cu restul compozitiei.

Coaceti la cuptor (preincalzit) la 150 grade timp de 50-60 minute pana cand s-a copt bine deasupra.

TIPS-URI

1

La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.

2

video pentru incorporarea albusurilor - http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/recette-du-gateau-magique-coco-framboise.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură magică : ciocolată și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata visine - nuca de cocos