Prajitura Marisa

de VanessaAli in Prajituri, 21 Apr 2016 | 4888 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut o prajitura, dar se pare ca nu mi-am iesit din mana. 
Reteta este una originala pe care am creat-o in cateva minute :))) . Nu ma asteptam sa iasa ceva extraordinar , dar va pot spune ca a iesit. 
Prajitura are un blat pufos, aromat si cu toate ca nu am folosit sirop deloc , pare insiropat. Toti cei din familie si nu numai au apreciat-o.Sper sa incercati reteta si sa-mi spuneti si dvs daca va place.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar (cana de 200 ml)
  • 3/4 cani ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet
  • 10 linguri de faina
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 3 mere medii razalite

Gem de caise. Crema:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100g unt
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Marisa:

Blat:

Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele.

Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam restul de faina.

Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Aveti grija aici sa nu o coaceti prea mult, altfel nu va mai avea blatul umed.

Dupa ce blatul s-a racit il acoperim din abundenta cu gem de caise. Eu am lasat blatul asa cateva ore astfel incat blatul a tras putin gem.

Crema:

Punem laptele la fiert la foc mic. Intr-un bol amestecam amidonul cu zahar si cu cateva linguri din laptele recent pus pe foc (ca la budinca). Turnam apoi laptele cu amidon in cel de pe foc si amestecam cu o lingura. Lasam pe foc pana se ingroase, dupa care il punem la racit.

Punem untul,smantana si esenta de migdale in crema racita si amestecam bine. Acoperim stratul de gem cu ea si dam prajitura putin la frigider.

Asta a fost tot! O prajitura simpla si delicioasa!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in locul gemului de caise puteti pune orice fel de gem (cred ca cel de capsuni merge la fel de bine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (25)

CameliaR 1

12.05.2016, 11:59

BUna prajiturica!

kytz 1

11.02.2018, 12:53

Arată foarte delicioasă!

Rahela Velicu 1

11.02.2018, 13:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

ULTIMELE COMENTARII

bojo

I'm from Canberra, and a colleague recently told me about <a href="https://galacticwins-online.com">Galactic Wins</a>. I decided to try blackjack and was pleasantly surprised by how realistic the game was. The interface is easy to understand, the online atmosphere is exciting, and the limits allow you to choose a comfortable option. I especially liked that you can play at home and still feel the thrill of a real casino. Now it's my favorite online entertainment for the evenings.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata