Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 6061 vizualizari

 

Branza dulce, lapte condensat,  fulgi de cocos, ciocolata si portocale caramelizate....o dulce minune! Vreti sa vedeti cat este de minunata....probati-o :)))) va invit cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 150 gr. unt 82%
  • 150 gr. amidon
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte condensat( o cutiuta)
  • vanilie
  • un plic praf de copt
  • o canita de fulgi de ciocolata
  • 50 gr. fulgi de cocos
  • coaja razuita de la 2 portocale

Caramel:

  • 2 portocale ( ramase dupa ce am razuit coaja) plus inca doua.
  • 70 g unt
  • 70 g zahar brun + vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata:

Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit.

Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt,  praful de sare, fulgii de cocos, vanilia, coaja de portocala, apoi se amesteca pana la omogenizare.

Albusurile se mixeaza spuma intr-un bol, apoi se adauga in compozitie  prin invaluire. Se pun si fulgii de cioocolata.

Aveti si varianta in care puteti adauga fulgii de ciocolata doar deasupra, alegeti voi cum doriti.

Tava se unge cu unt si se toarna compozitia.  

Prajitura se coace 35 de minute la 180 de grade.

Caramelul: Se pune untul intr-un vas la foc mic , se topeste putin se adauga zaharul brun si se lasa atat cat se caramelizeaza.

Se pun pe rand feliile de portocala si se caramelizeaza pe ambele parti. Se scot pe un platou.

In caramelul ramas se pune sucul de la 2 portocale si coaja razuita si se lasa sa dea un clocot. Acest sirop se toarna peste prajitura si se decoreaza cu feliute de portocala caramelizata.

Pofta bunicica!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

03.02.2016, 10:12

Multumesc Dantes!

Xandrinne 1

03.02.2016, 17:27

Minunata!!

RuxyRux 1

03.02.2016, 23:45

Multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos