Prajitura Papion

de miry_1704 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 9265 vizualizari

 

Eu am facut-o intr-o tava 30x24.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 10 oua
  • 1 praf de copt
  • 21 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 5 lg ulei
  • 5 lg apa
  • 3 lg cacao

Crema

  • 1 l frisca
  • 60 gr gelatina
  • 7 oua
  • 14 lg zahar
  • 15 lg apa pt a inmuia gelatina
  • fructe daca vreti dar este posibil sa nu se mai intareasca din cauza fructelor la fel de bine.

Deasupra

  • 250 ml frisca
  • 1 pg nuca de cocos
  • 1 portocala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Papion:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.

Crema

Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. Gelatina se pune cu galbenusurile si cu doua lg zahar la baie de aburi pana se topeste si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca toate ingredientele si asta este crema...

Apoi se bate frisca de pus deasupra, se intinde peste prajitura, se pune si nuca de cocos , se portioneaza si se aseaza portocalele in forma de papion sau orice altceva...

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Papion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lavinia 1

25.10.2013, 20:44

ce bine arata

Teo 1

25.10.2013, 20:58

tare mult imi place!

MotanLaOale 1

25.10.2013, 23:26

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu portocala