Pentru blat: laptele de cocos, uleiul, 200 g zahar si zeama de lamaie se amesteca si se bat bine cu telul sau mixerul.
Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea, praful de copt si cacao, apoi se adauga peste amestecul cu lapte de cocos si se bate cu mixerul sau cu telul pana se omogenizeaza bine si rezulta o compozitie de chec.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza bine si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute. Blatul este foarte moale si pufos.
Dupa ce s-a copt, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine.
Pentru crema se amesteca 300 ml lapte de cocos cu 100 g zahar, o lingura de faina si o lingura de amidon. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa compozitia amestecand in continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat se adauga extractul de vanilie, se amesteca bine si se da la o parte.
Se lasa sa se raceasca bine si apoi se incorporeaza cu mixerul margarina moale.
Se taie blatul in doua, peste prima parte se pune 2/3 din crema, a doua parte de blat, deasupra 1/3 din crema si se presara din plin nuca de cocos.
1
se poate folosi unt de cocos in loc de margarina
2
laptele de cocos se poate inlocui cu lapte de soia cu aroma de vanilie