Prajitura Rigo-Jancsi

de miremirc in Prajituri, 19 Feb 2011 | 24158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua,
  • 7 lg zahar,
  • 7 lg apa rece,
  • 3 lg cacao,
  • 6 lg faina,
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop :
  • 2 lg zahar,
  • 100 ml apa
  • Crema :
  • 600 ml smantana pentru frisca,
  • 2 ciocolate amarui,
  • 2 ciocolate cu lapte,
  • 2 lg ness  
  • Glazura :  
  • 100 g ciocolata cu lapte, 
  • 1 lg unt,
  • 2 lg lapte, 
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rigo-Jancsi:

Ptr.crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore.

Ptr.blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 24x33) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; dupa ce scatem blatul din cuptor lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Ptr. sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa ;lasam sa se raceasca.

Ptr.glazura : Punem laptele cu untul pe foc si amestecam pana se topeste untul ,apoi adaugam ciocolata si amestecam pana la omogenizare; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rigo-Jancsi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba