Prajitura Tosca

de DIANA B in Prajituri, 17 Aug 2011 | 6186 vizualizari

 

Ce sa va zic ... cand Mirela a facut Prajitura Tosca , mi-a ramas pe creier ... nu observasem ca muuulte fete facusera deja asa ceva , deh ... daca nu am in fiecare zi timp sa intru , lucru ptr care-mi cer scuze si n-as vrea sa fiti suparate pe mine ptr acest lucru . Pe 15 august , am comemorat ADORMIREA MAICII DOMNULUI si cum ,,mama" (bunica paterna) purta numele sfant , am decis sa testez si eu Tosca , si s-o impart tuturor real si virtual ... In aceasta zi se pregatesc cozonaci si mancaruri bune , cinstindu-se memoria celor ce nu mai sunt si care purtau acest nume ...

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri fructoza
  • 100 g nuca de cocos(poate si mai putin)
  • 100 g mac
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • Pt. crema
  • 10 gslbenusuri
  • 5 linguri de fructoza
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 300 ml de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 pachet de unt 85%
  • GLAZURA
  • 3 pachete biscuiti Rostar
  • 200 g ciocolata
  • 8 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Preparare prajitura Tosca:

Se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de fructoza adaugate pe rand si batut dupa fiecare lingura (eu am folosit mixerul si n-am fost multumita , tot telul clasic mi se parea mai util) , se incorporeaza macul , nuca de cocos (am folosit de culoare rosie) si faina cernuta si-n care se incorporeaza praful de copt  si se amesteca doar prin rasturnare. Se da compozitia la copt intr-o tava micuta , tapetata cu unt din belsug , pt. 15-20 minute la 180 de grade , dupa care se lasa la racit .

Crema: Se amesteca toate ingredientele, exclusiv untul, si se da pe baine-marie pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin la racit si se incorporeaza si untul .

Asamblare:

Se scoate blatul copt din tava si se aseaza pe un taietor acoperit cu staniol, se intinde crema din mijloc spre margini, se niveleaza dupa care se aseaza biscuitii .

Se pregateste si glazura din ciocolata si lapte si se acopera intreaga suprafata . Cred ca era suficienta doar 100 g ciocolata si 4 linguri de lapte .

Prajitura Tosca se da la rece cateva ore ... (mai buna ar fi fost a doua zi) . Se portioneaza in forma dorita cu ajutorul unui cutit subtire, tinut sub jet de apa fierbinte , ptr protejarea glazurii , care oricum la mine a pocnit , stratul fiind in exces  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta