Blaturile de cacao: Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.
La sfarsit se adauga faina treptat si se framanta pana cand aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.
Acest aluat se imparte in doua parti egale, si se intind intre doua foi de hirtie de copt.
Cu o folie se aseaza in tava sau pe dosul tavii si se coace 5-10 min. la 200°C. La fel se procedeaza si cu a doua foaie.
Cand blatul se scoate din cuptor este inca moale. De aceea se lasa citeva minute la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe tava.
Blatul alb: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar si se lasa deoparte.
Galbenusurile se freaca pana se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamaie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in amestecul de galbenusuri impreuna cu spuma de albusuri.
Totul se toarna in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt (in care s-au copt si blaturile de cacao).
Se coace la 180°C aproximativ 30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa apoi la racit.
Crema: Intr-o oala potrivita se pune faina si se freaca cu laptele rece, care se adauga treptat in asa fel incat faina sa se amestece cu laptele fara sa ramana cocoloase.
Se adauga zaharul vaniliat si esenta de rom si se pune la fiert amestecand mereu, mai ales cand laptele incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Cand se observa ca laptele si faina devin precum o crema, se ia craticioara de pe foc si deasupra, direct pe suprafata cremei se pune o folie de plastic si se pune la racit.
Cand crema s-a racit bine, untul se freca cu zaharul si se adauga cate 1 lingura din crema, pe rand mixand in continuare, pana cand crema este bine incorporata cu untul.
In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foaie de cacao si deasupra se intinde jumatate din crema.
Peste crema se adauga blatul alb iar deasupra se intinde restul de crema si se asaza deasupra al doilea blat de cacao.
Tava se acopera cu o folie de plasticsi se pune 24 de ore la rece.
Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.
1
Prajitura trebuie sa stea 24 de ore la rece.