Prajitura Tosca

de ela in Prajituri, 7 Dec 2012 | 10298 vizualizari

 

adaptata putin dupa gustul meu,am folosit tava de la delimano care este foarte mare,intr-o tava mai mica iese mai inalta si mai aspectuoasa.eu i-am stricat aspectul punand si glazura din lichior de oua de la dr Oetker care a fost prea groasa oricat am topit-o

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr mac
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri rase faina
  • PENTRU CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie
  • +1 lingura zahar
  • +300 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • STRAT:
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus.

Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute,depinde de cuptor,la foc potrivit.Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Pregatim crema intre timp:punem putin lapte cu praful de budinca si zaharul intr-o cana si omogenizam bine.Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba punem budinca si amestecam bine.

Separat,punem intr-un vas de ceramica galbenusurile,zaharul,faina,laptele si zaharul vanilat,amestecam bine si punem pe foc amestecand cu un tel pana se ingroasa crema.Turnam peste crema si budinca de vanilie si amestecam bine din nou.Adaugam untul si omogenizam bine pana se topeste tot untul.

Preparam glazura:punem ciocolata la topit,apoi adaugam laptele si la urma untul,frecam bine.

Asamblam prajitura:blatul,crema,biscuitii,glazura.

Dam la rece cateva ore pana se inmoaie blatul si biscuitii.

 

TIPS-URI

1

am pus cocos verde in loc de alb,este mai de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata