Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!

de ela in Prajituri, 12 Noi 2011 | 12097 vizualizari

 

am vazut reteta in revista Ioana din 2008....de atunci ma tot uit la ea :))) am modificat cantitatile pe ici pe colo,faina era prea multa,visinele la fel,crema prea putina...daca tot e ziua Inei...ii urrez si aici la multi ani....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 1borcan compot visine fara samburi
  • 250gr rama cub
  • 300gr zahar
  • 6oua
  • 7linguri lapte
  • 350gr faina
  • 1plic praf de copt(cu sofran,am avut eu)
  • 2linguri cacaoa
  • 1fiola esenta rom

CREMA SI ORNAT:

  • 2plicuri budinca vanilie
  • 750ml lapte
  • 6linguri zahar
  • 100gr unt moale
  • 100gr ciocolata de menaj
  • 100gr frisca(eu am avut gata preparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!:

Punem visinele intr-o sita,la scurs.

Margarina o batem cu zaharul si un praf de sare,pana se albeste compozitia.Inglobam pe rand ouale,apoi laptele,apoi faina amestecata cu praful de copt.Amestecam foarte bine.

Tapetam o tava pentru copt cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia pregatita.In restul de aluat punem cacaoa si esenta de rom si punem peste aluatul alb.Asezam deasupra visinele si dam la cuptor in jur de o ora sau mai putin,pana este copt blatul.Lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia de copt de pe fundul blatului.

Dizolvam praful de budinca in 150ml lapte,punem zaharul iar restul de lapte il punem pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam compozitia cu budinaca si lasam pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam untul sau margarina pentru prajituri si omogenizam bine.

Turnam budinca peste blat si nivelam.

Topim ciocolata,adaugam frisca si amestecam bine.Repartizam glazura neuniform pe blat.Dam la rece cateva ore.(eu am taiat imediat:))) )

 

 

TIPS-URI

1

margarina pentru blat o lasam la temperatura camerei cateva ore,sa se inmoaie bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii