Prajiturele cu crema de branza si zmeura

de alice_ciobanu in Prajituri, 26 Iun 2012 | 4914 vizualizari

 

Iubesc zmeura!! Voi, nu? O ador...asa frageda cum e ea, dulcele ala usor acrisor...inconfundabil gust si aroma. Si marturisesc ca ma infrupt din ea, asa...fara nici o jena, direct de pe nuielusele tinere cautand-o cu nesat printre frunzele dese.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr zahar tos
  • 125 gr faina
  • pentru crema de branza si ornat:
  • 250 gr branza de vaci frecata cu o lingura smanatana (o puteti inlocui cu o cutie de Philadelphia)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • zmeura, capsuni 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu crema de branza si zmeura:

Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte, daca aveti, daca nu atunci pregatiti in acelasi mod o tava mare de tarta sau rotunda, cu inel. 

Bateti spuma 10 albusuri , nu aruncati galbenusurile, ca va zic eu imediat intr-o postare pe aici ce sa faceti cu ele si cum sa le folositi, dupa principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza :). Deci mixati-le bine cu un praf de sare pana devin albe dense si sticloase. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati puternic. Incet si sigur si neaparat in ploaie fina adaugati cate 2 linguri de zahar tos mixand puternic dupa fiecare. Cu miscari delicate si elegante incorporati faina cernuta si incepeti a distribui cate 2 linguri de compozitie in formele pregatite.  dati la cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti si lasati la racit.

Pentru crema frecati spuma branza cu smantana si zaharul tos.

Cand blaturile s-au racit complet puneti pe fiecare cate 2 lingurite de crema de branza, intindeti incet si deasupra puneti zmeurici si capsunici.

Cam asta fu tot... simplu, nu-i asa?

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

elucubratiiculinare 1

27.06.2012, 14:35

imi place

mihaelar63 1

28.06.2012, 16:49

Prajiturici de prajiturici
Extra-sfat , lasa tu mladitele tinere ca pe cele mai viguroase se face zmeura mai mare

alice_ciobanu 1

29.06.2012, 12:19

pai pe aia mai mare o culeg...pe aia de pe alea tinere le pap

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza